Vi bliver jævnligt kontaktet af virksomheder, der har behov for en ny it-løsning. Med en klokkeklar businessplan og realistisk projektplan spirer optimismen; projektet er i affyringsrampen og så… pludselig stilhed. Hvad skyldes det?
Morten Münster skriver i sin bog ’Jytte vender tilbage’, at virksomhederne lider af forstoppelse. Når vi kigger på de aktiviteter, der udover de daglige opgaver allerede er i gang, kan vi kun give ham ret: Teambuilding, GDPR, it-projekter, salgskampagner, MUS-samtaler osv. Kapacitetsgrænsen er nået og Morten konkluderer, at man ikke kan ikke spise sig ud af en forstoppelse.
Der ér ikke plads til mere.
Til inspiration kan man se på Regeringens tiltag i starten af pandemien, der betød at medarbejdere skulle arbejde hjemmefra. Alligevel oplevede nogle virksomheder en fremgang i produktiviteten. Det er især større handlefrihed mellem arbejdsmæssige og private gøremål, der medførte en bedre udnyttelse af tiden.
At gennemføre fleksible arbejdstider er blot en af mange handlingsændringer man kan anvende for at undgå forstoppelse når man skal i gang med et nyt it-projekt. I Corebase har vi taget moderne adfærdsforskning til os, og arbejder med at sikre det nødvendige fundament for at projekter kommer i mål som planlagt.